Hoe Koninklijke Auping met inzicht in de potentie van klanten en marktgebieden betere marketingresultaten behaalt

geomarktprofiel-auping-case-detail-2.jpg

Kennis over klanten en marktgebieden is van belang voor een sterk marketingbeleid; het biedt aanknopingspunten voor het aanscherpen van de klantbeleving, kijk op de verdeling van klantgroepen rondom bestaande vestigingen én potentiële nieuwe klanten en vestigingslocaties. Klantsegmentatie, landelijke segmentatie data en data analyses zijn essentieel voor het realiseren van deze inzichten, zo ook voor Koninklijke Auping.

Inzicht in klanten en een goed beeld van marktgebieden leveren een belangrijke bijdrage aan marketingkeuzes en –strategieën. Maar het verkrijgen van deze data is een complex proces dat vraagt om specialisten die niet altijd in-house beschikbaar zijn.

Eind 2018 schakelde Auping, de bekendste beddenfabrikant van Nederland, de expertise van een marktonderzoeksbureau in en bracht de verschillende klantgroepen van Auping in kaart. Voor handvatten om deze klantgroepen effectief te bereiken en voor meer inzicht in huidige en potentiële marktgebieden, heeft Auping de expertise van GeoMarktprofiel ingeschakeld.

In deze case licht Koninklijke Auping toe hoe zij aan de hand van klantsegmentatie meer inzicht in de klantgroepen kreeg en hoe de inzet van een locatie analyse en een voorspellingsmodel ervoor zorgden dat de potentie van marktgebieden beter in kaart is gebracht.

Jeroen van Huet, CRM Lead bij Koninklijke Auping: “Door het combineren van onze eigen klantdata met de segmentatie data van GeoMarktprofiel, worden we steeds beter in het duiden van onze doelgroepen. Hierdoor kunnen we de sales optimaliseren en beter voorspellen. Niet alleen in Nederland, maar ook in de andere landen waar Koninklijke Auping actief is.”

Vraag gratis de klantcase aan

Bent u benieuwd hoe wij ervoor gezorgd hebben dat Koninklijke Auping meer inzicht heeft gekregen in de klantgroepen, de meest kansrijke potentiële klanten kan identificeren en alle resultaten visueel kan monitoren?

Laat uw gegevens achter en bekijk direct de volledige klantcase.

Naam *
E-mailadres *
Bedrijfsnaam *
 

Meer cases