Het lifestyle gedrag van alle Nederlandse huishoudens in beeld. Vanaf nu is de complete rapportage beschikbaar! Download nu >

Ons verhaal

Wij helpen organisaties om met betrouwbare data en
data analyses betere bedrijfsbeslissingen te nemen. 

Al meer dan 35 jaar een betrouwbare partner.

GeoMarktprofiel bestaat al sinds 1985 en is in Nederland beroemd geworden met postcodesegmentatie. Wat begon met het onderzoeken en inkleuren van de sociaaleconomische status en demografische opbouw van iedere postcode, is uitgegroeid tot het monitoren, ontsluiten en combineren van (open) databronnen en diepgaande lifestyle marktonderzoeken. Dankzij die expertise helpen wij vele organisaties om met betrouwbare landelijke data en analyses betere, datagedreven beslissingen te kunnen nemen.

[HIER KOMT DE HORIZONTALE LIJN]

afbeelding-blok1-passie.png

Passie voor data

In de huidige complexe wereld van (open) data, analyse technieken en vele manieren om data on- en offline toe te passen, is het cruciaal om te begrijpen hoe data voor organisaties in de praktijk werkt. In onze lange historie hebben wij veel expertise opgebouwd in zaken zoals het continu monitoren en ontsluiten van nieuwe (open) databronnen, het waarborgen van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van data en het toepassen van dashboard technologieën en analysetechnieken. Ook het bieden van flexibiliteit in het leveren van maatwerk vinden we erg belangrijk. Alles om ervoor te zorgen dat u optimaal gebruik kunt maken van onze data en analyses en betere beslissingen kunt nemen die de klantwaarde verhogen.

afbeelding-blok2-privacy.png

Beveiliging en privacy

De datawereld verandert continu, net als de eisen vanuit beveiliging en privacy. Werken met klantdata en data van partners vereist monitoring en naleving van wetgevingen en gedragscodes. Bij GeoMarktprofiel werken we strikt conform de Nederlandse en Europese wetgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming, en zijn we in het bezit van het DDMA Privacy Waarborg keurmerk. Een eigen Privacy Officer en Data Protection Officer zien toe op naleving van de wetgeving, de gegevensbeschermingsbepalingen en het beleid met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens. GeoMarktprofiel is, als onderdeel van The Data Agency, ISO 27001 gecertificeerd. Wij hanteren een informatiebeveiligingsbeleid conform deze beveiligingsstandaard.

Bent u consument en wilt u weten hoe wij omgaan met de (mogelijke) persoonsgegevens die wij verwerken? Op de pagina Privacy informatie voor consumenten leest u hier meer over.

afbeelding-blok3-partners.png

Samenwerkingspartners

Al decennialang werken wij uitsluitend met gerenommeerde en betrouwbare samenwerkingspartners; voor de databronnen die wij in licentie gebruiken, voor het doen van marktonderzoek, voor de technieken om data te analyseren en voor de technologie om deze off- en online te ontsluiten en toe te passen. Daarnaast zijn we aangesloten bij diverse brancheorganisaties en netwerken voor kennisdeling.

Belangrijke partners zijn verschillende overheidsinstanties zoals de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het Kadaster, Blauw Research, het Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics (MOA), de Dutch Dialogue Marketing Association (DDMA), het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen (RUGCIC), de VU Amsterdam en MicroStrategy.

 

[HIER KOMT DE HORIZONTALE LIJN]

Ook onderdeel van The Data Agency

GeoMarktprofiel is onderdeel van The Data Agency; een groep van merken die gespecialiseerd is in technologie, data en analyse. Samen met de volgende merken ondersteunen wij bij de creatie van heldere inzichten, het behalen en behouden van betere resultaten en het genereren van een hogere return on data: