Het lifestyle gedrag van alle Nederlandse huishoudens in beeld. Vanaf nu is de complete rapportage beschikbaar! Download nu >

Vastgoed data voor online premieberekeningen: de voordelen op een rij

15 feb. 2021
geomarktprofiel-vastgoed-data-premieberekeningen-detail.jpg

Onze expertise in het ontsluiten en toepassen van (open) data over adressen, panden en percelen heeft geleid tot landelijke vastgoed data. Deze veelzijdig inzetbare data biedt tal van mogelijkheden, en is door de toegankelijkheid via ons webservice platform uitermate geschikt voor de online premieberekeningen voor woonverzekeringen.

Wij hebben de redenen waarom organisaties gebruikmaken van vastgoed data via het webservice platform en de belangrijkste voordelen op een rij gezet.

De meest betrouwbare en actuele data
De vastgoed data wordt opgebouwd en onderhouden op basis van actuele (open) databronnen zoals het AHN, de BAG en de BRK. Daarnaast gebruiken wij aanvullende bronnen, beslisregels en data technieken om één uniforme landelijke database te creëren. Zo zorgen wij continu voor een hoge datakwaliteit met zo feitelijk, actueel en gedetailleerd mogelijke informatie.

Bovendien zoeken wij voortdurend naar vastgoed data die voor u relevant is. Een goed voorbeeld hiervan is de toevoeging van informatie over de pandhoogte, het daktype, de zonpotentie en de aanwezigheid van zonnepanelen. Recente informatie over welke doelgroepen zonnepanelen hebben en waar wij verwachten dat de groei vandaan komt, hebben wij in samenwerking met Readar omgezet naar een infographic.

De beste datacombinatie op maat
Iedere organisatie is voor ons uniek. Naast dat wij een standaard set met vastgoed data hebben ontwikkeld, bieden wij ook maatwerk oplossingen waarmee wij kunnen inspelen op afwijkende business rules. Zowel ons datamodel als het technische platform zijn flexibel en hierop ingericht. Hierdoor bent u verzekerd van een oplossing op maat.

Voorkom foutieve (online) premieberekeningen
Wij realiseren ons dat kloppende data de basis is van uw business en de impact van een onjuiste premie- of risicoberekening groot is. Wij begrijpen dat een foute premieberekening ervoor kan zorgen dat u niet de juiste klantenservice kunt verlenen of zelfs een nieuwe klant misloopt. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht aan de optimalisatie en het in kaart brengen van complexe objecten zoals vakantiewoningen, monumenten en bijgebouwen die behoren tot een ander adres.

Geschikt voor elk budget
Om gebruik te kunnen maken van vastgoed data hoeft u niet te beschikken over hoge budgetten. Wij berekenen enkel kosten voor het inrichten van het webservice platform en per bevraging. Hierdoor houdt u de investering laag, maar het rendement hoog.

Realtime, online toepasbaar
Alle vastgoed data wordt ontsloten via het webservice platform van Microsoft Azure. Hierdoor is de data eenvoudig te integreren in uw eigen on- en offline omgeving en realtime op te vragen. En mochten uw ontwikkelaars vragen hebben, dan bieden wij technische ondersteuning.

Meer weten?
Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen, wilt u meer weten over onze vastgoed data of van gedachten wisselen? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Gerelateerde diensten